Stichting voor Morele
Bijstand aan Gevangenen

Stalingradlaan 54
1000 Brussel
Tel : +32 2 537 59 28
+32 473 48 15 88
Fax : +32 2 537 10 93

                           
                       
 

Wat kunnen wij voor u doen

Bent u:

- een familielid of  vriend van een gedetineerde die behoefte heeft aan een luisterend oor en bijstand

- een gedetineerde

- of onlangs vrijgekomen uit de gevangenis en denkt u dat de SMBG u zou kunnen helpen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, ongeacht uw morele, filosofische of religieuze overtuiging.
 

    •     Als gedetineerde volstaat het om het in uw instelling gebruikte rapportbriefje in te vullen met vermelding dat u wenst te ontmoeten:
-> ofwel een Moreel Consulent – ongeacht in welke gevangenis u verblijft 
-> ofwel – maar uitsluitend als u verblijft in de gevangenis van Vorst, Berkendael of Sint-Gillis – een Maatschappelijk Assistent en er zal zo snel mogelijk worden ingegaan op uw verzoek. 

    •     Als familielid of vriend kunt u de gedetineerde aanraden om zelf een rapportbriefje in te dienen.

    •     Indien u onlangs uit de gevangenis bent vrijgekomen, kunt u telefonisch of schriftelijk contact opnemen met de SMBG en vragen om met onze maatschappelijke assistenten te mogen spreken (komt u niet zonder voorafgaande afspraak naar onze kantoren, u riskeert nutteloos tijd te verliezen).
 

 

 

 

U kunt de werking van de SMBG ondersteunen, door een schenking te doen op het bankrekingnr 132-5030900-36, met de vermelding "Schenking". Vanaf een gift van 40 euro ontvangt u een fiscaal attest. Dank bij voorbaat.

 

 

 

Contact